Oogklachten door huisstofmijtallergie? Denk bij advies aan Zaspray

Geschreven op 22 november 2022 Leestijd: 4 minuten

Oogklachten door huisstofmijtallergie? Denk bij advies aan Zaspray


Bent u bekend met een huisstofmijtallergie? Deze allergie is namelijk veel voorkomend en komt ook voorbij in uw dagelijkse praktijk. Herkenbare klachten behorende bij een huisstofmijtallergie zijn rode, tranende en jeukende ogen welke vaak opspelen in de ochtend of zodra iemand zich in een ruimte begeeft met tapijt, gordijnen of veel stoffenmeubels. Een ander veel voorkomend symptoom zijn niesbuien, vaak in de ochtend. De symptomen kunnen het hele jaar optreden, maar een toename is zichtbaar in de herfst- en winterperiode. Dit is te linken aan een verminderde ventilatie en het intensiever gebruiken van de verwarming thuis en/of op het werk. Daarom attenderen wij u graag nu op de beschikbaarheid van Zaspray®.
 
Zaspray® is een innovatief en conserveermiddelvrij oogverzorgingsproduct met een unieke samenstelling van hyaluronzuur en Per-Lip® complex. Zaspray bevochtigt, smeert en stabiliseert het oogoppervlak, heeft een anti-oxidatieve werking en vult de lipidelaag aan waardoor een verhoogde verdamping van de traanfilm wordt tegengegaan. Door deze combinatie wordt directe verlichting van symptomen zoals jeukende, rode, tranende, geïrriteerde,en droge ogen veroorzaakt door allergieën, ervaren. Zaspray® kan dus de oogklachten die ontstaan door een huisstofmijt- of hooikoorts allergie, verlichten.

Positionering

U kunt de Zaspray® voor drie klantengroepen adviseren:

 1. Klanten met een tekortkoming aan (productieprobleem) of onvoldoende kwaliteit (kwaliteitsprobleem) van lipiden. Aanvulling van lipiden gaat verhoogde verdamping van de traanfilm tegen.
 2. Klanten met behoefte aan directe verlichting van oogklachten zoals jeuk, roodheid, irritatie en droge ogen, welke worden veroorzaakt door allergieën zoals hooikoorts of huisstofmijt.
 3. Klanten die ondanks diverse hulpmiddelen (zoals de druppelbril) moeite hebben met het gebruik van oogdruppels. Zaspray® is geen vervanging van een oogdruppel zoals Thealoz® Duo maar biedt directe verlichting door bevochtiging en smering van het oogoppervlak en aanvulling van de lipidelaag om de verhoogde verdamping van de traanfilm tegen te gaan.

Algemene productinformatie:

 1. Productnaam en classificatie
  • Zaspray® - medisch hulpmiddel klasse 2A.
 2. Samenstelling/Ingrediënten
  • PH-neutraal (7) en iso-osmolair (300 mOSm/kg).
  • 0,2% Hyaluronzuur voor het bevochtigen, smeren en stabiliseren van het oogoppervlak.
  • 4,5% Per-Lip® Complex (0,5% Perillazaadextract en 4% Liposomen) voor een anti-oxidatieve werking en het aanvullen van de lipidelaag.
 3. Inhoud
  • Conserveermiddelvrije 10ml sprayverpakking > 145-150 sprays.
 4. Houdbaarheid
  • De houdbaarheidsdatum van de huidige voorraad Zaspray® is 30 november 2024. Na opening is dit product 3 maanden houdbaar (uiterlijke gebruiksdatum is de exp-date). Bewaar tussen de 9 en 25 graden Celsius.
 5. Contactlenzen
  • Het advies is om contactlenzen uit te nemen voordat de Zaspray® wordt gebruikt.
 6. Inkoop- & adviesverkoopprijs
  • Inkoop is €11,75 exclusief btw en exclusief kortingen (uw staffelkorting is van toepassing). De verkoopadviesprijs bedraagt €17,95 inclusief 21% btw.

Inkoopactie

Profiteer nu van deze speciale inkoopactie voor Zaspray:
U koopt 15 stuks Zaspray® en krijgt er één cadeau en indien gewenst een toonbankdisplay en posters/flyers/online materialen.
U koopt 15 stuks Zaspray® (+1 gratis) en 12 stuks Blephaclean® en Thealoz® Duo. U krijgt dan een combinatie display met deze producten en daarbij behorende campagnematerialen (poster, flyers en online materialen).


Deze actie is geldig tot en met 31 december 2022.

Interesse? Mail dan naar otc.netherlands@theapharma.com.

 

Wanneer uw ogen jeuken, rood zijn of u een brandend en irriterend gevoel ervaart, spray dan met Zaspray®! De 3-in-1 oplossing (bevochtigen, smeren & verzachten) voor jeukende, rode, geïrriteerde en droge ogen, vooral bij allergieën.