Info

Bezorging via Friederichs Zen®

Met de onbezorgde thuisbezorging van Friederichs Zen® kunt u uw klant een nog betere service bieden door uw bestelling rechtstreeks naar uw klant te sturen. 

Hoe werkt Friederichs Zen®?

Friederichs ontvangt uw bestelling en stuurt deze niet naar u maar naar uw klant. Deze bestellingen kunnen op twee manieren worden gedaan: ofwel in de laatste stap van het bestelproces op de website van Friederichs ofwel via uw winkelautomatiseringssysteem (koppeling beschikbaar in Apollo, Optifile en Eyestore).

Berekening verzendkosten

De verzendkosten, € 1,50 voor een postbestelling en € 4,50 voor een pakketbestelling, worden vanaf 15 juni achteraf, na verzending berekend. 

Zomertarief voor het buitenland

U kunt met Zen zelfs uw klanten in het buitenland bedienen. In het bestelproces zijn Europese landen toegevoegd. De verzendkosten hiervoor worden ook achteraf berekend. Een gemiddelde postbestelling start bij € 9,00. Van 1 juli tot 1 september geldt echter het speciale zomertarief. Deze zomer leveren wij binnen Europa de pakketjes af tegen een speciaal zomertarief van € 7,95 en briefpost al voor € 5,75! Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

Verpakking

Het etiket en de afleverbon zijn vernieuwd en strakker gemaakt. Het logo van uw bedrijf past er vanwege de uniforme stijl mooi op. Daarnaast was er ook behoefte aan een bedankkaartje. In de stijl van het etiket en de afleverbon is er een bedankkaartje gemaakt dat handgeschreven bij uw bestelling wordt toegevoegd.  

Mail naar uw klant

Na een Zen-bestelling ontvangt u een verzendbevestiging met Track&Trace code. De consument ontvangt geen bericht en dat is bij bijvoorbeeld een nalevering niet duidelijk. Vanaf 15 juni wordt er bij verzending van de bestelling een verzendbevestiging met Track&Trace code naar de consument gestuurd. Uiteraard vanuit uw naam en zonder prijsgegevens o.i.d. 

Keuze pakketpost

Bij pakketbestellingen ontvangt u altijd een Track & Trace code, maar bij een postbestelling is dit niet het geval. Bij Friederichs worden de artikelen op formaat ingepakt en veel contactlenzen passen in een postdoosje. Soms is er ook bij die bestellingen behoefte aan een Track&Trace code. Vanaf 15 juni kunt u bij die bestellingen kiezen voor Pakketpost. Friederichs pakt het dan in als pakket en u en de consument ontvangen een Track&Trace code.