HYLO-CARE

HYLO-CARE

Beschrijving

Bevochtiging en ter ondersteuning van het genezingsproces van een beschadigd oogoppervlak door droge ogen of na chirurgische ingrepen.

Artikelnummer

300140

Inhoud

10 ml

Bent u nog geen klant? Maak dan een account aan voor extra mogelijkheden.

Beschrijving

HYLO-CARE is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 1 mg/ml natriumhyaluronaat, 2% dexpanthenol, een citraatbuffer en water. HYLO-CARE is zeer geschikt voor bevochtiging en ter ondersteuning van het genezingsproces van een beschadigd oogoppervlak door droge ogen of na chirurgische ingrepen.

Voor het herstel en de handhaving van gezonde ogen moet het oogoppervlak - hoornvlies en bindvlies - voortdurend vochtig zijn. In normale omstandigheden wordt dit door onze natuurlijke traanfilm verzorgd. Het kan echter gebeuren dat er niet genoeg traanvocht is of dat de samenstelling ervan verstoord is. Dan reageert het oog met hyperemie, jeuk, een branderig gevoel of het gevoel dat er iets in zit. De ogen worden sneller moe. Deze symptomen van onvoldoende aanvoer van natuurlijk traanvocht kan in een te droge of geklimatiseerde omgeving optreden, evenals ten gevolge van een medische behandeling of gewoon vanwege de leeftijd.

De epitheelcellen van hoorn-en bindvlies worden voortdurend vernieuwd en dat proces verloopt het beste in een vochtige omgeving. Daarom is het na chirurgische ingrepen ook belangrijk dat het oogoppervlak voldoende bevochtigd wordt, opdat de wondheling optimaal verloopt.

In al deze gevallen is het verstandig om HYLO-CARE te gebruiken voor intensieve bevochtiging van het oog, om de natuurlijke balans van lubrifiering en bevochtiging van het oog te herstellen. HYLO-CARE bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen te vinden is. Natriumhyaluronaat heeft de bijzondere eigenschap dat het een gelijkmatige en duurzame lubricerende film op het oogoppervlak vormt, zonder snel weggespoeld te worden. Hiermee wordt het bevochtigende effect verlengd zonder dat het zicht wordt verminderd. Daarom kan HYLO-CARE overdag probleemloos ingedruppeld worden, wanneer oogzalven vanwege hun vettige consistentie niet gebruikt kunnen worden omdat ze het zicht vertroebelen.

Bovendien, bevat HYLO-CARE dexpanthenol dat tot de grote groep van B-vitaminen behoort. Met dit bestanddeel is intensief herstel van het oog verzekerd en worden de lubricerende eigenschappen van natriumhyaluronaat ondersteund. Verder helpt dexpanthenol bij het wondhelingsproces. Daardoor genezen niet alleen kleine erosies op het oogoppervlak sneller, maar ook wondjes veroorzaakt door chirurgische ingrepen. Daarmee zorgt HYLO-CARE niet alleen voor voldoende toevoer van vocht naar het oog, maar tegelijk ook voor een verbeterd herstel van hoorn-en bindvliesepitheel.

De druppels zijn na opening 6 maanden houdbaar.

Specificatie

Conserveringsmiddel
Geen conserveringsmiddel
Overige ingrediënten
1 mg/ml natriumhyaluronaat, 2% dexpanthenol, een citraatbuffer en water.
Inhoud
10 ml
Fabrikant
Ursapharm
Vloeistoftype
Oogdruppels & - gels