HYLO-GEL

HYLO-GEL

Beschrijving

De verhoogde concentratie hyaluronzuur geeft deze druppel een bijzondere hoge viscositeit. Het bevochtigde effect is hierdoor intensiever en langduriger.

Artikelnummer

300155

Inhoud

10 ml

Bent u nog geen klant? Maak dan een account aan voor extra mogelijkheden.

Beschrijving

HYLO-GEL zijn steriele, fosfaat- en conserveermiddelvrije oogdruppels die 2 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water bevatten. HYLO-GEL is geschikt voor intensieve, therapeutische bevochtiging van het oogoppervlak bij een extreem en/of chronisch gevoel van droge ogen en na operatieve ingrepen aan het oog.

HYLO-GEL bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden. Door deze bioadhesieve eigenschap wordt het hoorn-en bindvlies verzorgd en samen met de natuurlijke tranen, vormen zij een perfect glad oppervlak voor het ooglid tijdens het knipperen. HYLO-GEL bevat bijzonder veel hyaluronzuur en is daarom zeer visceus. Daardoor wordt het oog bijzonder intensief en langdurig van een stabiele vochtfilm voorzien. Aanhoudende of sterkere klachten worden verzacht en het oog wordt langdurig beschermd tegen irritaties.

De regeneratie van de oppervlakteweefsels van het oog vereist een continue en toereikende bevochtiging. Door het gebruik van HYLO-GEL worden hoornvlies en bindvlies langdurig van vocht voorzien, zodat fysiologische genezingsprocessen optimaal kunnen verlopen. Omdat er geen conserveermiddelen in zitten wordt HYLO-GEL over het algemeen uitstekend verdragen. HYLO-GEL is bovendien fosfaatvrij, zodat eventuele complicaties door vorming van afzettingen in het hoornvlies worden vermeden.

De druppels zijn na opening 6 maanden houdbaar.

Specificatie

Conserveringsmiddel
Geen conserveringsmiddel
Overige ingrediënten
2 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water.
Inhoud
10 ml
Fabrikant
Ursapharm
Vloeistoftype
Oogdruppels & - gels